Skip to the content

Charity race - Stil zdravog života

Studenti Studija Zdravstvene njege Univerziteta "Džemal Bijedić" učestvovali su u sklopu manifestacije "Charity race - Teferič zdravog stila života.
Događaj prepun sportskih aktivnosti i takmičenja, štandova sa zdravom hranom, simboličnim izdvajanjem za humanitarne svrhe, savjeti eksperata u polju nutricionizma, sporta i zdravog načina života.
Studenti zdravstvenih studija Univerziteta „Džemal Bijedić“ vršili su besplatna mjerenja šećera u krvi i krvnog pritiska. „Ovakvi događaji su neophodni našem društvu. Ljudi zaboravljaju na sebe. Brinu se kako oko zarade, kako će progurati taj dan, kako će zaraditi novac, a uopće ne vode računa o svome zdravlju, na koji način bi trebali da se relaksiraju“, naglasila je voditeljica Zdravstvenog studija prof.dr. Samra Međedović.
Tokom višesatnog druženja stručnjaci iz oblasti nutricionizma svim zainteresiranim podijelili su korisne savjete o zdravom načinu ishrane. Organizirana je u humanitarna prodaja zdrave hrane a cjelokupan prihod prikupljenih sredstava bit će usmjeren u humanitarne svrhe. Pripadnici Gorske službe spašavanja Grada Mostara mlađim učesnicima pokazali su nekoliko vještina, kojima u slučaju potrebe, pružaju prvu medicinsku pomoć unesrećenima i potrebnima.
Studij Zdravstvene njege  Univerziteta "Džemal Bijedić želi se zahvaliti prof.Dragi Tiro,van.prof Nina Bijedić,dr.sc Sanja Bajgorić  i svima ostalim što su nas počastili svojim prisustvom.

Zdravstvena njega

Adresa:
Sjeverni logor b.b., Mostar 88104, BiH

E-mail: 
zn@unmo.ba

Telefon:
+387 36 281 272

Studentska služba

Adresa:
Sjeverni logor b.b., Mostar 88104, BiH

E-mail:
azer.kajtaz@unmo.ba

Telefon:
+387 36 571 388

Copyright © 2024 UNMO.ba