Skip to the content

Ljetna škola-Healthy Ageing Challenges in Western Balkan 2019

Studenti Studija Zdravstvene njege "Univerzitet Džemal Bijedić" Mostar  Belmin Šehić i Adi Maksumic uzeli su učešće na ljetnoj školi - Summer School-Healthy Ageing Challenges in Western Balkan 2019 u organizaciji OJ Medicinskog fakulteta u Zenici.

Naši studenti su boravili u Zenici u periodu od 30.06-07.07.gdje su uz kolege iz Srbije,Belgije,Nizozemske prisustvovali  predavanjima mnogobrojnih stručnjaka kao što su direktor Kancelarije WHO u BiH Dr.Victor Olsavszky,prim.dr.Goran Čerkez pomoćnik Federalnog ministra zdravstva za međunarodnu suradnju i koordinaciju razvoja strategija,te su naši studenti sudjelovali u  raznim edukacijama i radionicama na temu zdravog starenja.

U sklopu ljetne škole naši studenti zajedno sa ostalim učesnicima su posjetili Centar za mentalno zdravlje Zenica,Institut za zdravlje i sigurnost hrane,iDEALAB (3d printanje u medicini).

Tokom jednodnevne posjete Fojnici naši studenti su posjetili Franjevački samostan Duha Svetoga u Fojnici,te rehabilitacioni centar Lječilište «Reumal» Fojnica.

Studentima Belminu Šehiću i Adi Maksumiću Studija Zdravstvene njege "Univerzitet Džemal Bijedić" Mostar naposlijetku je dodijeljen certifikat za participaciju na  ljetnoj školi - Summer School-Healthy Ageing Challenges in Western Balkan 2019 koji je nagrađen s 2.5 ECTS boda.

Zdravstvena njega

Adresa:
Sjeverni logor b.b., Mostar 88104, BiH

E-mail: 
zn@unmo.ba

Telefon:
+387 36 281 272

Studentska služba

Adresa:
Sjeverni logor b.b., Mostar 88104, BiH

E-mail:
azer.kajtaz@unmo.ba

Telefon:
+387 36 571 388

Copyright © 2024 UNMO.ba