Skip to the content

Ženska rukometna reprezentacija na čelu sa docenticom Bajgorić, nakon više od 10 godina u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo

Nakon više od 10 godina, rukometna reprezentacija BiH igrat će na kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. A dana, 15.03 2021. godine, u Lukavcu, okupila se seniorska reprezentacija BiH, na čelu sa našom uvaženom profesoricom Sanjom Bajgorić, selektoricom juniorske reprezentacije, članicom stručnog štaba i trenericom A tima.  Izuzetna nam je čast, da pored naše doc. dr  Sanje Bjagorić, na okupljanje je pozvana i  naša studentica IV godine fizioterapije, Anisa Selimović.

Anisa Selimović pored toga što je odlična  studentica, odlična je i rukometašica i kako sama kaže poziv reprezentacije je nešto što se živi i jedno prelijepo iskustvo za svakog sportistu. Pored toga Anisa ističe da je atmosfera u reprezentaciji sjajna, da se kvalitetno radi i mnogo trenira. Također susreću se sa puno novih stvari , koje im pomažu da se stvori jedna cjelina. Djevojke naporno i marljivo rade, pripreme su teške, ali interesantne kako kaže naša sugovornica, treniraju 2 puta dnevno po 2 sata, ali vjeruju da koliko god bilo teško,  trud će se jednog dana isplatiti.

Sa  docenticom Sanjom Bajgorić razgovarali smo  tome koliko je pandemija Covid-19, pa i sam prošlogodišnji lockdown utjecali na fizičku spremu sportista. Kako sama ističe, pandemija se odrazila mnogo na fizičku uigranost i kondiciju, ali redovnim i marljivim radom uspjeli su nadomjestiti nedostatak treninga i povrartiti fizičku spremnost. Također profesorica ističe da u koliko se ponovi sličan scenarij s lockdownom, važno je održavati fizičku aktivnost, ne samo zbog fizičkog, nego i zbog mentalng zdravlja, naglašavajući da svako može izdvojiti bar 30 minuta dnevno za kućni trening.

Selektor, trenerica i stručni štab su trenutno zadovoljni. Djevojke pokazuju maksimalnu posvećenost treninzima, sve ide po planu, a ono što je najbitnije, sve djevojke su zdrave i nema povreda. Naše rukometašice su danas, 19.marta završile prvo okupljanje, dok je u aprilu zakazano drugo kontrolno okupljanje. Prvi krug kvalifikacija se igra od 31. maja do 6. juna, a protivnice su rukometašite Italije, Grčke i Latvije.

 

Studij Zdravstvene njege kao i Univerzitet „Džemal Bijedić“ u Mostaru, našoj reprezentaciji želi mnogo sreće i uspjeha u kvalifikacijama.

Zdravstvena njega

Adresa:
Sjeverni logor b.b., Mostar 88104, BiH

E-mail: 
zn@unmo.ba

Telefon:
+387 36 281 272

Studentska služba

Adresa:
Sjeverni logor b.b., Mostar 88104, BiH

E-mail:
azer.kajtaz@unmo.ba

Telefon:
+387 36 571 388

Copyright © 2024 UNMO.ba