Skip to the content

Edukacija iz Kinesio Tapinga i Cupping terapije

 U nedjelju, 21.novembra, završena je edukacija iz oblasti Kinesio Tapinga i Cupping terapije. Edukaciju je predvodio magistar nauka, Mirza Kabil, fizioterapeut. Studenti treće i četvrte godine imali su priliku, da pored tehnike Tapinga i Cupping terapije, čuju sjajne priče i savjete iz bogate karijere i ogromnog iskustva mr. Kabila. Studenti ističu da su posebno očarani samim pristupom edukatora, načinom komuniciranja i pokazanom empatijom.

Cupping terapija je dio alternativne medicine, namijenjena poboljšanju raspona pokreta i optimizaciji mišićne funkcije.  Cupping ima široku primjenu. Dosadašnja su iskustva pokazala da pomaže kod: bolesti dišnog sustava, reumatskih bolesti ,bolova u leđima i mišićima, sportskih povreda, loše cirkulacije i  proširenih vena, a učinkovit je i kod migrena.
Kinesio Taping je postupak upotrebe specijalnih elastičnih traka koje bez lijekova ispravljaju mišićnu funkciju i smanjuju bol imobilizacijom mišićne fascije. K.T. je terapijska metoda koja je prva postala popularna među sportašima čija je svrha bila  prevencije i liječenja sportskih povrda. No danas,  ova metoda se koristi ne samo za sportske ozljede već i za liječenje drugih povreda, a postiže se isti efekat kao i sa Cupping terapijom.

Ovim putem se želimo zahvaliti našem edukatoru Mirzi na pruženom znanju i divnim savjetima, a posebno hvala organizatorima edukacije, voditeljici studija van.prof.dr  Samri Međedović i docentici Sanji Bajgorić.

Cupping terapija

Zdravstvena njega

Adresa:
Sjeverni logor b.b., Mostar 88104, BiH

E-mail: 
zn@unmo.ba

Telefon:
+387 36 281 272

Studentska služba

Adresa:
Sjeverni logor b.b., Mostar 88104, BiH

E-mail:
azer.kajtaz@unmo.ba

Telefon:
+387 36 571 388

Copyright © 2024 UNMO.ba