Skip to the content

Priča o uspješnoj studentici i sportitskinji

Senija Peco

Danas vam donosimo priču o jednoj uspješnoj sportistkinji, a ujedno i studentsici četvrte godine našeg Studija. Riječ je o Seniji Peco, a  priča počinje ovako...
 

"Rukomet sam počela da treniram tačno prije 11 godina. Svoje prve korake sam napravila u svom matičnom klubu Omladinskom ženskom rukometnom klubu "Iskra" iz Stoca. Igram na pozicija golmana.U toku svoje karijera kao i svi ostali igrači imala sam uspona i padova, ali iz svega sam se izvukla kao pobjednik. Ljubav prema rukometu je sve pobjedila. Jedan od izazova u početku mi je bio polazak na fakultet. Samim tim što sam vozarila svaki dan iz Stoca u Mostar dodatno mi je otežavalo sve, ali opet na kraju uvijek sam nalazila vremena za treninge, a utakmice nisam propuštala. Jedan od najljepših osjećaja bi mi bio izlazak na teren i idućih 60 minuta bi se fokusirala samo na jednu stvar, kako pobjediti, i s pravom mogu reći da sam s svojim Iskricama ostvarila mnogo dobre rezultate.

Drugi izaov mi je bila moja povreda koljena poslije posljednjeg kola Federalne lige u maju 2019. Zbog te povrede sam dvije i pol godine bila "odstranjena" s terena.Ali ni moja povreda me nije spriječila da se potpuno udaljim od rukometa i terena. S obzirom da studiram na zdravstvu dobila sam ponudu za posao da budem medicinar na rukometnim utakmicama, što je naravno uz moje stečeno znanje na fakuletu i pored njega dodatno olakšalo moj posao medicinara. A kako kažu, poslije svake kiše dođe duga, tako je meni došao moj povratak na teren. Ubrzo sam dobila ponudu od naših sportskih prijatelja iz Leotara da nastupam zajedno s njima u Premijer ligi. Naravno, to je bila ponuda koja se ne odbija. Nadam se da ćemo ja i moje lavice ostvariti dobre rezultate i pokazati kako se igra dobar rukomet u Hercegovini, na kraju poslije svega to će biti jedno novo ali zaista prelijepo iskustvo za mene."

Zdravstvena njega

Adresa:
Sjeverni logor b.b., Mostar 88104, BiH

E-mail: 
zn@unmo.ba

Telefon:
+387 36 281 272

Studentska služba

Adresa:
Sjeverni logor b.b., Mostar 88104, BiH

E-mail:
azer.kajtaz@unmo.ba

Telefon:
+387 36 571 388

Copyright © 2024 UNMO.ba