Skip to the content

Humanitarna akcija "Los Rosales"

 Povodom nadolazećih novogodišnjih praznika, Asocijacija studenata studija Zdravstvena njega, Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru na čelu sa predsjednicom asocijacije Dalilom Bajrić i članovima: Sajra Tufek, Adna Golić, Dalida Žugor, Murisa Latić, Mubera Begluk, Nadina Ačkar, Ema Jakirović i Sara Kulak, došla je na ideju organizacije i realizacije projekta darivanja paketića za štićenike centra Los Rosales.
Centar za djecu i omladinu s posebnim potrebama broji 70 djece u predškolskoj i školskoj dobi, dok ukupan broj štićenika ovog centra iznosi preko 130.
Akcija darivanja paketića upriličena je danas, 30.12. u prostorijama centra Los Rosales. Pored akcije darivanja paketića studenti su iskoristili priliku da volontiraju i da jedan dan provedu družeći se sa štićenicima centra Los Rosales. Organizirano je i kolektivno druženje s Djed Mrazom kako bi štićenici osjetili čar nadolazećih praznika.
Cilj ove akcije obradovati štićenike centra i samim tim uspostaviti saradnju s centrom Los Rosales, kako bi zajedno u skorijoj budućnosti pravili i neke zajedničke projekte.

Zdravstvena njega

Adresa:
Sjeverni logor b.b., Mostar 88104, BiH

E-mail: 
zn@unmo.ba

Telefon:
+387 36 281 272

Studentska služba

Adresa:
Sjeverni logor b.b., Mostar 88104, BiH

E-mail:
azer.kajtaz@unmo.ba

Telefon:
+387 36 571 388

Copyright © 2024 UNMO.ba