Skip to the content

Posjeta studenata University of applied science, Hogeschool Inholland, Holandija studentima Zdravstvene njege

Studij Zdravstvena njega, Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru, je posjetilo 35 studenata u pratnji profesora Renè Gijselhart, Inge de Witt i Yvonne van de Ven sa University of applied science, Hogeschool Inholland, Holandija, 29. i 30.04.2024. godine. Dočekali su ih studenti Studija Zdravstvena njega sa voditeljicom studija van. prof. dr Samrom Međedović te proveli dva dana s njima.

Prvi dan, 29.04.2024. godine, organizovano je međusobno upoznavanje, predstavljanje plana i programa oba studija, te poređenje istog kroz zabavu i razgovor. Ono što nas je iznenadilo je to da su planovi i programi studija vrlo slični, te u praksi su prilagođeni različitim kulturama dvaju država.

Studenti University of applied science, Hogeschool Inholland, su studiju Zdravstvene njege dodjelili velikodušnu donaciju materijala i rekvizita za obavljanje vježbi kroz studij, a koji će zasigurno našim studentima olakšati i poboljšati učenje i praksu. Drugi dan, 30.04.2024. godine, studenti i profesori sa University of applied science, Hogeschool Inholland, u pratnji naših studenata i voditeljice studija posjetili su Kantonalnu bolnicu "Dr. Safet Mujić Mostar", te Centar za stara i iznemogla lica gdje smo ih skupa s glavnim sestrama različitih odjela proveli kroz sve odjele ustanova i prošli kroz sistem obavljanja vježbi u istim.

U toku dva dana posjete studenata i profesora sa University of applied science, Hogeschool inholland, studenti studija Zdravstvene njege i voditeljica studija proveli su kvalitetno vrijeme, stekli divna prijateljstva i stvorili nezaboravne uspomene. Zahvalni smo našem studiju i univerzitetu, University of applied science, Hogeschool Inholland, te voditeljici studija van. prof. dr Samri Međedović što su nam omogućili da budemo dio projekta i ove cjelokupne divne priče.

Zdravstvena njega

Adresa:
Sjeverni logor b.b., Mostar 88104, BiH

E-mail: 
zn@unmo.ba

Telefon:
+387 36 281 272

Studentska služba

Adresa:
Sjeverni logor b.b., Mostar 88104, BiH

E-mail:
azer.kajtaz@unmo.ba

Telefon:
+387 36 571 388

Copyright © 2024 UNMO.ba